Vilka var vi

Home  /  Vilka var vi

Blue Hill var en oberoende dansstudio dit många av världens främsta streetdansare söker sig för att hålla kurser, workshops och själva träna.

Blue Hill grundades 1994  med högkvarteret i Solna. Blue Hill startades i samarbete med Solna Kommun och eldsjälar från området. Vi var en ideell förening som brann för dans.

Under åren kunde en dansa ett flertal olika dansstilar på BlueHill som Dancehall, Hip Hop/New Style, Popping, House och Breking.

Utöver dansverksamheten fanns även musikstudio, kampsport, ett fotbollslag och olika ungdomsprojekt.

Vi erbjöd barn och ungdomar gratis dansklasser eller för en liten slant med topp lärare som ställde upp för att ALLA ska få möjligheten till att dansa.

Vi arrangerade danstävlingar, events och hade skoj från början till slut. 

Melpo Mellz började undervisa i Dancehall på Blue Hil way back, först i Sverige med att undervisa det, Blue Hill var först med att arrangera Dancehall Battle, och #ettsamtalomdancehall där vi pratade om allt, vi har varit en utveckling av dans Sverige där många började sina dansresa hos oss och som vi idag ser på TV. MEN det viktigast av allt, vi fick människor att må bra, genom dansen, dans läker! KÄRLEK TILL ER ALLA!

Tidningsartikel

Teaser – på vår kortfilm vi gjort

Hitta till Blue Hill: 
Minns oss som vi mins er, fysiskt finns vi inte men vi finns i era minnen ;)