Våra Danslärare

Home  /  Dans  /  Våra Danslärare

DANSLÄRARE

SARA GALAN
Dansvideo: Sara Galan dansar Dancehall/Hip Hop
Dansvideo: Sara Galan dansar Urban Afrobeat/Azonto
Dansvideo: Sara Galan dansar Feminine Vibe

Sara Galan Bild1

Sara har dansat sedan 6 års ålder. Hon har gått Balettakademiens yrkesförberedande linje i Stockholm och det internationella studieprogrammet vid Broadway Dance Center i New York där hon mottog OUTSTANDING STUDENT AWARD 2009 , med fokus på hiphop, house och afrikanskt. Hennes bas ligger i den västafrikanska dansen från Guinea, Djembe och Sabar från Senegal. Hon har tränat under ledning av otaliga lärare och legender såsom Mouminatou Camara, Moustapha Bangoura, Djoneeba, Babacar Mbaye och Youssouf Koumbassa. Sara har fått sin kunskap inom den afrikanska dansen både i Europa, USA och Västafrika. År 2005 föddes hennes egenskapade stil ”african Vs Dancehall”,  som hon numera kallar URBAN AFROBEAT / Azonto ,  denna stil satte Sara på danskartan. Hon har undervisat i denna stil runtom i Sverige, Europa och New York. Sara har medverkat i flertal shower både i Europa och USA, och intog scenen  med legenden Mouminatou Camara i Stockholm 2010.

I augusti år 2009 blev hon en officiell medlem i House legenden Ejoe Wilsons kompani Beyond Phenomenon och 2010 blev hon medlem i hiphop koreografen Kelly Peters officiella hiphop kompani KPDC. Hon har även koreogaferat för Panetoz sommarplåga ”DANSA PAUSA” och medverkar i deras senaste video ´World clap `, Dancehall legenden MR Vegas Europa Turné, April 2012 där hon även medverkade som dansare och som koreograf och dansare för Svenska hiphop gruppen MEDINA.

Saras stil är explosiv och ”high energy” och använder sig av både live trummor och musik.

 

ADJANI

Adjani Benita

Adjani brinner för dans och har dansat balett, jazz till Streetdance som barn samt olika Afro-stilar. Hon har sedan flera år tillbaka dansat Dancehall.
Hon är väldigt duktig akrobat vilket är en viktig del i Dancehall Queen stilen. Hon är pedagogisk och brinner för sina elever. Hon kom på andra plats på Streetstar tillsammans med Tamara (Blue Hill) och turnerar med Syster Sol, Amanda Winberg, Laleh mfl samt har jobbat för SVT med olika projekt.

Ni kommer definitivt att ha en rolig klass varje gång!

 

 

TAMARA JOVANOVIC

Tamara

Tamara har dansat på Blue Hill sedan barnsben, hon har dansen i kroppen och är en naturlig talang. Trots sin unga ålder är Tamara en etablerad och respekterad dansare. Hon har uppträtt på Friends Arena, varit med i olika musikvideos, bl.a Syster Sols. 2014 kom hon på andraplats på Streetstar i deras Internationella Dancehall Battle.Denna termin kommer Tamara endast att undervisa vår ”stängda grupp” Blue Hill Dance Crew då hon behöver även ha tid med att satsa på snia studier. Vi är stolta över Tamara och trots hennes framgångar håller hon båda fötter på jorden och är en ödmjuk ung tjej som kommer att ta dansvärlden med storm!

 

 

TIANDRA KJELLSTRAND

IMG_0393

​Tiandra har dansat dancehall i 5 år, och i en sluten grupp i snart 4 år, Young Blackout som är en del utav Blackout Family som tränas utav Binta Blackout. Hon har varit med i ett flertal danstävlingar, battles och musikvideos. Tiandra har rest mycket och deltagit i många dans resor tillsammans med sitt crew till bl.a London, Miami, Tyskland, Jamaica vilket har gjort att hon sätt många olika dancehall scener och fått mycket lätt att socialisera mig med människor (då Tiandra rest mycket överlag i sitt liv). Hon har även haft workshops samt undervisat i Dancehall queen style (som är den feminina sidan av Dancehall och är mer wine, shake, feminina rörelser blandat med akrobatik som ex headtops (huvudstående), split, spagat, bryggor, hjulningar osv. Tiandra har även under en längre period undervisat en stängd grupp som är en del utav Blackout Family vilket gör att hon är van att undervisa. Tiandra vann Göteborgs Dancehall Queen tävling 2015/2016 samt har tävlat i Sveriges Dancehall Queen tävling 2 ggr.

Vi välkomnar Tiandra som ny danslärare till Blue Hill!

 

 

MAKDA

Bild kommer…

Makda har dansat på Blue Hill sedan barnsben, och även hunnit undervisa i fem år. När Makda var bara 10 år gammal frågade hon oss om hon fick börja undervisa yngre barn. Vi sa nej du är för ung, det är ett stort ansvar att undervisa barn. Under ett het år ställde Makda samma fråga, får jag undervisa? När Makda fyllt elva år, fortsatte hon ställa samma fråga och vi sa ja. Varför sa vi ja? Att ge en 11 åring det ansvaret är stort men efter att Makda visat under ett helt år att det verkligen var det hon ville göra gav vi henne chansen och hon har gjort det fantastiskt. Makda är en naturlig begåvning och hon är en otroligt duktig danslärare som ser barnen och lär dom att dansa!

 

 

Hip Hop / New Style

Danslärare
Mer info kommer…