Våra Danslärare

Home  /  Dans  /  Våra Danslärare

DANSLÄRARE

SARA GALAN
Dansvideo: Sara Galan dansar Dancehall/Hip Hop
Dansvideo: Sara Galan dansar Urban Afrobeat/Azonto
Dansvideo: Sara Galan dansar Feminine Vibe

Sara Galan Bild1

Sara har dansat sedan 6 års ålder. Hon har gått Balettakademiens yrkesförberedande linje i Stockholm och det internationella studieprogrammet vid Broadway Dance Center i New York där hon mottog OUTSTANDING STUDENT AWARD 2009 , med fokus på hiphop, house och afrikanskt. Hennes bas ligger i den västafrikanska dansen från Guinea, Djembe och Sabar från Senegal. Hon har tränat under ledning av otaliga lärare och legender såsom Mouminatou Camara, Moustapha Bangoura, Djoneeba, Babacar Mbaye och Youssouf Koumbassa. Sara har fått sin kunskap inom den afrikanska dansen både i Europa, USA och Västafrika. År 2005 föddes hennes egenskapade stil ”african Vs Dancehall”,  som hon numera kallar URBAN AFROBEAT / Azonto ,  denna stil satte Sara på danskartan. Hon har undervisat i denna stil runtom i Sverige, Europa och New York. Sara har medverkat i flertal shower både i Europa och USA, och intog scenen  med legenden Mouminatou Camara i Stockholm 2010.

I augusti år 2009 blev hon en officiell medlem i House legenden Ejoe Wilsons kompani Beyond Phenomenon och 2010 blev hon medlem i hiphop koreografen Kelly Peters officiella hiphop kompani KPDC. Hon har även koreogaferat för Panetoz sommarplåga ”DANSA PAUSA” och medverkar i deras senaste video ´World clap `, Dancehall legenden MR Vegas Europa Turné, April 2012 där hon även medverkade som dansare och som koreograf och dansare för Svenska hiphop gruppen MEDINA.

Saras stil är explosiv och ”high energy” och använder sig av både live trummor och musik.
 
MELPO MELLZ
Dancehall Kidz 9-11 år
Mer information kommer om Melpo, men hon är en Dancehall legend, vi är glada över att hon undervisar hos oss.
 

TAMARA JOVANOVIC
Tamaraär tjänsteledig under 2019
Tamara

Tamara har dansat på Blue Hill sedan barnsben, hon har dansen i kroppen och är en naturlig talang. Trots sin unga ålder är Tamara en etablerad och respekterad dansare. Hon har uppträtt på Friends Arena, varit med i olika musikvideos, bl.a Syster Sols. 2014 kom hon på andraplats på Streetstar i deras Internationella Dancehall Battle.Denna termin kommer Tamara endast att undervisa vår ”stängda grupp” Blue Hill Dance Crew då hon behöver även ha tid med att satsa på snia studier. Vi är stolta över Tamara och trots hennes framgångar håller hon båda fötter på jorden och är en ödmjuk ung tjej som kommer att ta dansvärlden med storm!

 

 

TIANDRA KJELLSTRAND
Tiandra är tjänsteledig under 2019
IMG_0393

​Tiandra har dansat dancehall i 5 år, och i en sluten grupp i snart 4 år, Young Blackout som är en del utav Blackout Family som tränas utav Binta Blackout. Hon har varit med i ett flertal danstävlingar, battles och musikvideos. Tiandra har rest mycket och deltagit i många dans resor tillsammans med sitt crew till bl.a London, Miami, Tyskland, Jamaica vilket har gjort att hon sätt många olika dancehall scener och fått mycket lätt att socialisera mig med människor (då Tiandra rest mycket överlag i sitt liv). Hon har även haft workshops samt undervisat i Dancehall queen style (som är den feminina sidan av Dancehall och är mer wine, shake, feminina rörelser blandat med akrobatik som ex headtops (huvudstående), split, spagat, bryggor, hjulningar osv. Tiandra har även under en längre period undervisat en stängd grupp som är en del utav Blackout Family vilket gör att hon är van att undervisa. Tiandra vann Göteborgs Dancehall Queen tävling 2015/2016 samt har tävlat i Sveriges Dancehall Queen tävling 2 ggr.