Dansstilar

Home  /  Dans  /  Dansstilar

DANCEHALL m. Sara Galan
Dancehall härstammar från Jamaica och denna härliga roliga dansstil har exploderat  i Sverige under åren. Denna klass är för de som verkligen vill släppa loss och lära sig att dansa riktig dancehall. Vi går igenom olika gamla som nya dancehall steg under  uppvärmngen som sedan återkommer i koreografierna som även ofta innehåller detaljer från hiphop . Vi jobbar mycket med dynamik , detaljer och framförallt musikalitet  och  garanterar att du kommer ha väldigt roligt. Klassen hålls i högt tempo och är helt rätt kurs för den som vill utmana sig själv.

URBAN AFROBEAT/AZONTO m. Sara Galan
På denna klass kommer vi inrikta oss på Afrika och dess oändliga klubbscen. Dom stilar som kommer vara i störst fokus på denna klass är Azonto (  Ghana ) , Ndombolo ( Kongo ) , Kuduro Angolano  ( Angola) men även inslag av dancehall från Jamaica och andra stilar från Afrikas kontinent.
Stilen afrobeat innefattar en mängd olika uttryck från Afrikas olika klubb-scener , Azonton har under senare år  charmat världen med sin lekfullhet och sköna flow och mängder med azonto videos har spridits världen över . Azonto innehåller olika rörelser som visar olika yrken och sysslor, t.ex. ett danssteg som visar hur man stryker kläder, hur man kollar frisyren i spegeln och mycket mer. Tyndpunkten kommer ligga på  mycket höfter och  låg tyngdpunkt i kroppen. Dansen framförs med mycket humor och energi, och ofta i ett högt tempo.

FEMININE VIBE m. Sara Galan
Feminin Vibe är en av de nya förgreningarna i den kommersiella jazzen. Du kommer att få dansa effektfullt, explosivt med snabba detlajer, framhäva det kommersiellt kvinnlig i dansen och jobba med kraftfullt utryck båda i din utstrålning och ditt kroppsspråk. Det ingår även golvmoment och vi hämtar inspiration från t ex vouging och waacking. Stilen på klassen är sassy och kvinnlig och vi jobbar med detaljer och dynamik.

DANCEHALL BARN 9-11 ÅR m. Melpo Mellz
Dancehall härstammar från Jamaica och denna härliga roliga dansstil har exploderat i Sverige under åren. Denna klass är för de som verkligen vill släppa loss och lära sig att dansa riktig dancehall. Stilen lever på fester och klubbar och har sitt ursprung i Ska-kulturen och uppstod som social dans på 70-talet. Dancehall är en personlig uttrycksform och kreativitet och uttryck från vardagslivet syns ofta i dansen.